Gevoed door al die programma’s op tv
Als Wie is de chef of Herrie in de keuken
Ontsproot recent bij Wim het lumineus idee
Zijn culinair bestaan wat op te leuken.
Voor een goede kok als Wim pretendeert te willen wezen
Rees voor hem meteen de hamvraag wat dan te bereiden
Hij besloot in allerhande kookboeken te gaan lezen
Om zich volledig aan zijn nieuwe uitdaging te gaan wijden.
Hij las van afschuimen
en van fruiten in de pan
Van pocheren, gratineren,
braiseren en van binden
En hoewel Wim de helft
nog steeds niet uitspreken kan
Begon hij het leuker en leuker te gaan vinden.
Na een wekenlange studie
met veel vragen
Besloot Wim op een mooie
doordeweekse dag
Zich aan een heuse ovengerecht
te gaan wagen
En kreeg zijn pasgeboren
passie dus beslag
Maar een gemiddelde oven, die is heet
En toch stak hij zo maar beide blote handen
In een gloeiend heet fornuis,
zodat ook Wim nu weet
Hoe het voelt om vingers derdegraads te branden
Dan zijn daar altijd nog Sinterklaas en Zwarte Piet
Zo is maar eens te meer gebleken
Want een echte Sint of Piet verbrandt zijn handen niet
Door ze zo maar in het vuur te gaan steken
Want Wim, met deze wanten veilig om je handen
Bezeer je je creatieve vingers niet voortaan
En mocht je ze tóch nog een keer verbranden
Dan is er wellicht een gaatje in ontstaan.
Laat wat van je horen